Sortida a la Casa
de la Culla. La Verema. (17/10/16)
Ahir, amb els nens
i nenes de quart, vam anar a la Casa de la Culla a conèixer la vinya, la verema
i tot el procés d’elaboració del vi.
Vam veure les vinyes. Una cultivada de manera “antiga” i
una altra de manera "moderna" (com la que tenim a l'Escola)
dissenyada per a la recollida mecànica. Hem observat el cep més antic de la
Culla, que té uns cent anys.
També ens van
explicar totes les feines que cal fer a la vinya, en quines estacions de l’any
es realitzen, les eines que s’utilitzen. Vam poder veure tot el procés de la
verema, des de que es cull el raïm fins
que s’embotella el vi.
Finalment, vam
aixafar el raïm que havíem portat, en una petita premsa que tenen, a la casa,
per a poder extreure el most. I a continuació,
l’hem tastat!
Ens hem endut cap a l’escola una
mica de most, amb el que podrem veure com s'inicia el procés de fermentació, que
farà que el llevat digereixi els sucres del most i els transformi en alcohol i
gas (CO2). Quan això acabi "olorarem" el vi que en surti.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada